ŽvB deníky

Zkoušky 2001/2002

A je to tady. Vlak houká, já sedím v kupí s Vin, zatím se jediná hlásí k tomu, že mě zná. Sedím a koukám z okna na nádraží, kde je plno maminek s dětmi co pusinkují svoje ratolesti a dávají jim kapesné a bonbony. Vin si sedla naproti mě, sleduji jak pokládá klec se sovou před sebe a něčemu se směje ještě jsme k nám pustili sednou jakési prvačky, ale ty moc nevnímám. Cítím se nejistá po tom co se stalo v Egyptě, ruka mi sjela k čerstvé jizvě na ruce a já zvedla pohled od okna abych se koukla podřadně na Vin Claire. Změnila se z té malé holčičky nám vyrostla na pěknou slečnu, najednou to není jen holčička co jsem znala. Lehce jsem se usmála a koukla se zase ven z okna.
Poslední opozdilci nasedají do vlaku a chvíli na to opouštíme náš milovaný zachmuřený Londýn.

V polovině cesty došel kdosi prodávat noviny. Psalo se tam o rituálních vraždách, ale spíše mě zaujalo zmizení Alerta než ty vraždy. Protože jsme si říkala, že pokud je pryč bude na škole klid. Co si budeme nalhávat chvíli po tom co jsem procházela hrad jsem hned na něho narazila. Takže si ho ta "jeskyně" moc dlouho nenechala. Ale vraťme se k tématu, o kterém se snažím psát. Po příjezdu jsem jela kočárem s Vin a Carlem. Proboha ten vyrostl, a je z něho profesor. Ne že bych mu to záviděla, ony ty děcka stojí opravdu poslední dobou za to.
Večeře, proslov, všechno jsem spíše prokecala s Vin, než abych dávala pozor co se děje okolo. Bylo divné sledovat své spolužáky za profesorským stolem. Víš, myslela jsem si že, vyrostu jako oni, a budu tak jak oni sedět někde za stolem, buď jako profesorka nebo někde na ministerstvu se zabývat svým oblíbeným tématem o mudlech. Konečně nás propustili a já si mohu jít po svých.

Víš, deníčku, den na to jsem se domluvila s profesorkou Sarah Senter na zkouškách do dalšího ročníku, nemusela jsem dělat praktickou čast což mi přišlo vhod. Myslím, že jsem napsala všechno velmi dobře, tak nemám ani strach, že bych něco pokazila. Jenže hnedka v pondělí jsem potkala zlo svého života profesora jménem Artyom Dworkin. Nevím kdo to je, ale je fakt zlej, jestli tohle není ekvivalent padoucha a zla v jednom tak nevím. Raději na jeho hodinách se budu snažit, jinak se možná nedožijidalšího dne. Ale musím uznat aspoň ma respekt, který si umí zařídit profesoři jen dvěma způsoby, buď byt zlej nebo hodný až moc. Na škole vím jen o dvou chladných profesorech a ti dva by si mohli tykat. S druhým ekvivalentem zla jsem se potkala ještě tu noc, pan ptofesor Gordon Alert. Chytla nas na chodbě těžce po půlnoci, kdy jsme se jen v klidu bavili, ja, Amai a Daisy. Prostě jsme kecali a v tom se jako duch zjevil za námi. Ten jeho hlas mi připomíná otce, vždycky chladný bez záchvěvu citů. Uvidíme jak to náš profesor nakonec vyřešil, ale zatím jsem nedostala zásilku, ve které by byl školní trest a snad ani nedostanu. Mrzimor je tento rok dost slabí, a já tomu moc nepřidávám, ale když mě prostě nebaví sedět na koleji a čekat co se stane. Raději vyrazím kouknout po hradě kde je co nového. .... Teď už skončím zápis, zvoní a já musím běžet na hodinu mudlů, doufám, že budeme mít aspoň normálního profesora nebo profesorku ...

Jo a ještě jedna věc, ten bystrozor co kdysi vyšetřoval Uniterum, a byl na nás hodně zlý (asi byl naštvanej, že oni nic nenašli) tak se tu objevil zase, asi protože vyšetřují ty vraždy tech mladých holek. Podle toho co čtu v novinách se, ale moc nepohnuli.
Přidal Ammy Trixit ve 27.4.2016 0:00:00
Kategorie: Škola5. ročníkRok 2000/2001

Můj slavný navrat ...

Nemyslela jsem si, že někdy se stane něco tak úžasného a přitom tak hrozného. Když matka konečně přišla do Děravého kotle aby mi řekla, že opouští otce zaradovala jsem se, ale ten den přišla i druhá rána. Matka mě chce vzít sebou do Egypta.
Popravdě jsem nikdy neodmlouvala tak horlivě jako toho teplého nočního večera, nenechala se obměkčit a já zmizela i s Matkou bez věcí do Egypta, kde mám schodu náhod jakousi tetu z třetího kolene. Přišlo mi to nekonečné, nemohu kouzlit, moje paměť je v troskách a milované osoby jsou taky pryč. Nemohu Mervovi ani napsat dopis protože nevím kde v tuto chvíli žije. Už bude dospělý a ja ani nemohu mu popřát k narozeninám.
Roky uhýbají jako dlouhé bezesné noci. Jsem hubenější než dřív, matka si toho taky všimla, jsem chladná, duší zcela jinde. Nejím pořádně cokoliv co uvaří, jen počítám dny kdy konečně budu dospělá a půjdu si svou cestou, a když konečně ten den nastal matka onemocněla. Ještě chvíli tedy budu muset setrvat v její společnosti, než uplně odejdu.

Je mi 17 let, a jsem mladá, zelenovlasá kouzelnice. Stojím vedle kouzelníka Aliuse Brosna, který mi nabídl pomoc dostat se do Londýna pomocí přemístění. Chytám se jeho studené ruky i když je tu horko, a koukam naposledy na dům kde moje matka zůstává se svou sestrou Lissou. Poslední úsměv padne na můj bývaly domov a svět se zatočil ve změti různých barev.

Stojím v uličce Obrtlé ulice. Muž chvatně odchází kamsi k nevěstinci, teda dá se tomu tak říkat? Já mezi divnými existencemi procházím k vchodu do příčné, cítím jejich pohledy na své záda. Než se dostanu k východu z teto ulice narazím na par starých známých, naštěstí je tu tolik lidí dneska, že není problém proklouznout mezi jinými černokněžníky a rychle vyběhnout na starou dobrou Příčnou ulici. Ze tmy za sebou jen slyším tichý smích a hlas který mi utkvěl v paměti od chvíle když jsem se narodila. Ohlédnu se naposledy do uličky, byla jsem si jistá, že to byl můj otec, už dávno nejsem rodina, nepochybuji, že on toho vůbec nelituje. Dostat se mu do rukou teď v tuhle chvíli, bůh ví co by udělal. Vyrazila jsem pomalu do děravého kotle.

Přidal Ammy Trixit ve 27.4.2016 0:00:00
Kategorie: 5. ročníkPrázdninyRok 1999/2000

Prázdniny jsou tady ...

Prázdniny začaly a nová dobrodružství taky!
Ráno před odjezdem jsem se probudila celá rozlámaná. Prázdný pokoj mě docela trápil. Vzala jsem kufr, koukla na kamarádčinu prázdnou postel a povzdychla si. Ve vstupní hale jsem mrskla kufr do truhlice na kufry a šla se v poklidu najíst.
Chvíli na to nás svolala profesorka Strawberry, brala nás po skupinkách k přenášedlu. To byla novinka. Musela jsem se toho dotknout, aby mě to odneslo. Starej hrnec …. ach jak zajímavé přenášedla …
Seděli jsme pak v kupé: já, Richard, Jacob, Simon, John a Erin. Docela jsme se bavili až na Ričiho a Erin ti dva spali. Se Simonem jsme docela pokecali o mudlech, docela super kluk. Jacob zase dělal svoje vtípky …
V kotli jsem dostala kufr a ubytovala jsem se. No … Michael zůstal na hradě, dojel až druhý den. Jsme spolu na pokoji a nestydím se za to.

Další den jsem šla do banky. Dostala jsem 29 galeonů a tak jsem šla koupit knihu - lektvary pro druhý ročník. Nějaké jídlo, pomůcky a najednou je z 29 galeonů jenom 19. Dost strašné. Musím si zajít na brigádu. Nebo něják vydělat prachy … pak se je mně nastěhoval Míša a jeho 4 kufry. A pokoj je zaskládaný. Musím sehnat někde kufr …
Vyrazili jsme za Jacobem. Kluci mi udělali překvapení … no a pak mám velké okno.
Probudila jsem se u Alice doma. Alice se mě ptala, zda jsem ok, a jak se cítím. Pamatuji si jen záblesky, to že jsem několikrát upadla na zem a smála jsem se jako blázen. Cítím se opravdu trapně. I když je to ponaučení a spálení prstů… neměl by se tento zapisek jmenovat jinak?… Spálila jsem se a už nikdy tohle neudělám, jsem přece slušná holčička z Mrzimoru… Jsem ráda, že mě ostatní nenechali na pospas osudu….
Ten den co jsem se probudila, jsme hodně řádily s Becci. Becca je totiž drak… :D Běhali jsme všude možně. Koupila mi mudlovské propisky!!! ANO!! MUDLOVSKÉ!!! Jsem za ně tak ráda! Nikdy jsem je neměla! :'D Tohle je tak super dárek.
Pak jsme se cpali sušenkami a dýňovýma paštičkami… prostě super noc.


Další den jsem byla převážně s Míšou. Jacob nám nabídl doučování tak jsem šla. Na lektvary jsem se ráda kouknula, a potom jsme začali hrát flašku. Dost jsme se bavili, ale pak šel Jacob spát. S Míšou jsme šli do děravého kotle. Tam jsme se dali do řeči s Thomasem Walkerem. Je to podivín na to že chodí do Havraspáru. Chodí do 4. ročníku a je to taková třeštidlo. Pokousala mě jeho kniha a pak jsem ho honila po hostinci, než na nás začal být ošklivý chlápek za pultem. Tak jsme šli raději spát.
Přidal Ammy Trixit ve 2.7.2014 0:00:00
Kategorie: BetaprovozRok 1995/1996

Ammy

Tak první várka zkoušek za mnou. Klepala jsem se u přeměňování jako osika. Dostala jsem za úkol promenit jabko na dort, pak datli a myslím mrkev. Teorie byla docela brnkačka i praxi jsem dala s klidem, vše proměnila, ale … byla jsem vyklepaná.
Potom byly lektvery. Bylo to hrozné. Teorie byla děsná, nevěděla jsem skoro nic, ale tak aspoň na P by to mohlo být. Praxe kupodivu šla mnohem lépe než teorie, ve které jsem nevěděla skoro nic.
Vařili jsme Lehosil a já ho měla do 7 minut hotový. Juhů.
Nakonec jsem šla na kolej. Chvíli jsem si povídala s Michaelem, ale byl po zkouškách tak zničený, že si šel lehnout. Já šla trénovat kouzla a trochu se učit.

V úterý jsme začínali zkouškou z dějin, no chodila jsem docela pravidelně, ale i tak poslední dvě otázky mi docela vyrazili dech. Popravdě dějiny miluji, ale tohle mi opravdu nešlo. Jako bych měla vymeteno v hlavě. S pocitem méněcennosti jsem se vydala na zkoušku z Astronomie, kterou nás učí náš kolejní super učitel. No, tak po příchodu bylo plno a neměli jsme si kam sednout, ale zkouška se mi zdála lehká. Docela jsem se u ní i pobavila, některými otázkami. Seděli jsme v malé učebně a profesor hlídal, abychom neopisovali, no …. ono nebylo od koho opisovat.
Nakonec zkouška z OPČM. Tato zkouška zahrnovala dvě části - praktickou a teoretickou - teoretická část byla jednoduchá a praktická, když jste se učili také. Ale ne všichni z našeho ročníku praktickou zkoušku dali, lidi spíše odpadávali v přeměňování. :(
Nakonec jsem šla si sednout do klidu a narazila na Alice. Šly jsme na střechu a povídali si. Byla jsem tak ráda, že ji zase vidím. Povídali jsme si jak mi je, jak jdou zkoušky a dozvěděla jsem se že Blair je na ošetřovně. Jsem z toho docela v nervech. Pak mě Alice nahnala na večeři. Někdy se chová jako starší sestra. >.< Našla jsem klidné místečko u ošetřovny a našla Merovola. Zkoušel na přeměny tak jsem mu udělala figurínu. Bavili jsme se až do večerky.

Středa, nejhorší den na světě! Kdyby jsi to viděl deníčku!
Prvně létání. Otázky jsem věděla, ale některé byly spíše typovačka. Seděla jsem v lavici a potila studený pot. Ke všemu jsem měla pocit, že se mi Erin a John začínají záměrně vyhýbat. Celé to vygradovalo po kouzelných formulích. Kdy byla praxe i teorie. Naštěstí docela brnkačka. Tedy pro některé.
Pak mě odchytl Thomas. Teda už na formulích nás odchytl. Byl naštvaný, že si ho nevšímáme. No, a pak to celé začalo. Naštvala jsem se i já. Protože jsem měla pocit že Erin a John se mi vyhýbají. Ke všemu Alice je pryč a pak i Blair. Mám jen Michaela, i Becca je mimo mou kolej. Začala jsem na něho ječet, ať mi dá pokoj. A z toho vznikla scénka, kterou musela řešit paní profesorka Lorra Strawberry.
Takže z koleje nemohu bez dozoru, protože se Thomase bojím. Bojuji se strachem, ale je silnější než já. Asi budu muset počkat na prázdniny a přes ně se zotavit, možná bych měla navštívit Rose, teda … no … aby mi pomohla se s tím vyrovnat, nebo Thomasovi neodpustím.

Jo a za chvíli budu zakládat deník do druhého ročníku není to úžasné?!

Pac a pusu 
Tvoje Ammy
Přidal Ammy Trixit ve 26.6.2014 0:00:00
Kategorie: Betaprovoz1. ročníkRok 1995/1996

Famfrpál, páska a učení na zkoušky ....

Ammy


Konečně jsem zkusila famfrpál. Vím, mám strach z výšek, ale překonala jsem to a letěla. Blbli jsme s camrálem a házeli si. V letu se to blbě chytalo. Je to rychlá hra, ale přesto se mi povedlo parkrát chytit camrál a hodit. Nakonec jsme od Jacoba dostali darek. Měla jsem na sobě poprvé dress a bylo to super! Opravdu jsem si to užila. Příští rok bych měla být více aktivní v týmu, teda doufám.

Potom jsme večer blbli a já chtěla jsem zkusit pásku přes oči. Byla to blbá sranda. Michael to zkusil taky po chvíli to bylo pryč, ale já to měla furt. Seděla jsem s paskou na oči a byla slepá, slyšela jen hlasy okolo. Nešlo to vůbec dolů. Snažila jsem se to strhnout i ručně. Pak přišla Ay a když zjistila co se stalo, vodila mě po kabinetech, ale ty byly prázdné. Nakonec to začali lidé vzdávat, pomalu odpadávat. Nakonec mi Michael a Jerry sehnali profesora Jacoba Careye. Díky němu jsem mohla spát v klidu na pokoji, bo bych to jinak nenašla (zakopavala jsem o všechno okolo). I když jsem se klepala ještě dlouho, a mluvila jsem docela z cesty … ráda bych se omluvila, ale mám strach … myslím, že si Ay musí myslet, že jsem cvok, ale já vždy kecám z cesty, když jsem nervózní.

Potom jsme až do rána seděli s Jerrym a povídali si o životě. Já mu řekla o své šílené rodině. Prostě jsme se bavili a užívali si.

Pak ...
Bylo to včera, když jsem se naučila konečně poslední kouzla. Pomohla mi s tím Ay, říkala ať se soustředím. Podle sešitu jsme pak jeli kouzla co umí prváci. Jsem tak ráda, že to umím! Proboha děkuji ti Ay, neproletím u tří předmětů! :3
Celou noc jsem dělala formule, přeměnko a OPČM. Docela problémy mi dělalo vyrážecí kouzlo, ale už ho taky umím! Teď jen procvičuji. Lektvarů se bojím furt, ale věřím, že budeme mít něco lehkého, ne těžkého. Pani profesorka se nám vždy snažila pomoct.
Víš, já si asi lektvary na NKÚ nevezmu, ale o tom je brzo uvažovat.

Další věc ...
Alice je prostě poslední dobou strašně chladná, mám o ni strach, ale nenechá si pomoct, nechce mi cokoliv říci. Celý večer jsem byl z jejího přístupu špatná, že jsem šla spát dřív. Vím, že to nemá lehké, to nikdo. Všichni máme své komplikované životy. To mi připomíná, že jsem dlouho neviděla Merovola. Vlastně jsem neviděla ani Beccu, docela je to děsivé.

No, na zkoušky jsem plně připravena, v nejhorším dostanu Pečka … ale na trolly to nevidím.

Pac a pusu
tvoje Ammy

Přidal Ammy Trixit ve 26.6.2014 0:00:00
Kategorie: Betaprovoz1. ročníkRok 1995/1996