ŽvB deníky

Narozeninová oslava a další překvapení ...

Ammy

LEKTVARY JSOU KATASTROFA!

Jestli si na zkouškovím nevytáhnu něco co umím tak proletím jak namydlenej blesk a Mang uvidí jen ohnivou čáru. Ke všemu tam nebyla. Ještě že tak na hodině jsem se totálně zmenožnila! To jsi ještě neviděl ... 2x mi z toho vznikla taková břečka, že nalit to někomu do pití má zažívací potíže měsíce. Už jen počkat až nastane výbuch ... Ironie je, že mi nejsou jen lektvary co se musí vařit pod 50 stupni, tedy takzvaným studeným ohněm. Já bych to střílela .... 

Ale přesuňme se k veselejší věci ... 
Alice a Becca mi uspořádali oslavu narozenin. Měli jsme dort a dostala jsem dokonce dárek! Ano já dostala dárek! Už jsem přece velká holka, ale udělalo mi to radost. Mám totiž kamarády. Alice tam udělala plno barevných světýlek a nechali mě sfouknout svíce. Přání neřeknu, jen naznačím týká se to zavěreček. Já jsem tak ráda, že si na mě holky vzpomněly. Thomasovi se vyhýbám, mám z neho strach a jemu to vyhovuje. Vlastně neřekl ani popel. On ví o co jde a já to nebudu rozhrabávat. Blíží se zkoušky a můj žaludej je jako na vodě. Mám strach. Chodím na hodiny ne že by ne ... ale ... prostě mám ze zkoušek strach ... Musím se více začít učit formule.

Takže, bych to shrnula. Jsem dvanáctiletá mladá slečna bez domova. Jediný příbuzný je babička, která si mě nemůže vzít k sobě. Ale co víme, třeba otec zase dostane rozum ... možná ... spíš ne.
Přidal Ammy Trixit ve 9.6.2014 0:00:00
Kategorie: Betaprovoz1. ročníkRok 1995/1996

Před zkouškami ...

Ammy

Pomalu se blíží naše zkoušky z prvního ročníku. Dneska budu muset zkusit jít dělat lektvary. Poslední dny se mu nevede. …
Měla jsem narozeniny, moje dárky? Michael spadl ze schodů, nebo já ani nevím co se stalo, natloukl si a nepoznává nikoho …. a pak Alice … jsem v nebezpečí života. Asi brzo nebudu na tomto světě.
Prostě super narozeninová párty, se super narozeninovým dárkem.
Je mi tedy dvanáct a necítím se nějaká jiná. Poslední dny jsem do tebe nepsala, tak si to zrekapitulujeme.

Po vánocích bylo vše takové stereotypní, jediné plus, otevřeli nám knihovnu, hned jsem si půjčila knihy a zjistila, že kouzelníci neznají vůbec mudlovský svět! Tu knihu co napsal jeden kouzelnik jsem měla chuť zahodit a zničit.
Zase jsem si něco udělala, takže jsem ležela s otřesem mozku na ošetřovně, ale bylo to příjemné odreagování.

Další věc, zmizel Daniel Styx. Blair je z toho na mrtvici … nevím jak ji pomoci, když neumím pomoct ani sobě a Alice! Blair mám o ni strach tolik ji to ranilo. Bystrozoři to vyšetřují, ale mám pocit, že jsem toho zjistila víc než oni …

Pak Valentýn, dostala jsem od Amorka asi 3 přání. Recitoval mi to ve vstupní síni. Všichni na mě koukali. Cítila jsem se jako idiot. Michael mi dal dárky, já zase nic neměla cítím se tak blbě. On má o mě strach, já zase o něho. Miluji ho, ale mám strach, že ho tolik zklamu.
Valentýn jsme běhali spolu. Vlastně to bylo krásné.

No a po Valentýnu jsme s Merovolem hledali Alice. Vysvětlím to. Alice nechce spát na koleji. Vlastně … odešla z koleje úplně. Jsem z toho špatná. Alice se mě ujala, hned když jsem dorazila beru ji jako starší sestru. Když utekla, já ji hledala v lese a tam najednou byl vlk … utíkala jsem a vlk za mnou … proboha … myslela jsem, že umřu. Naštěstí mě nechal být, prostě jsem tam seděla a brečela. Našel mě Merovol a okamžitě nahlásil Hagridovi, že mě napadl vlk. Pak mě odvedl do školy, kde jsem se málem sesypala. Šli jsme si sednout někam kde byl klid a povídali si.

No a poslední dny … před narozeninami …? Jack a John se totálně pomátli. Ay se něco přihodilo je tak bledá, mám o ni strach … jako by se vyhýbala lidem. John, nakonec jsem i ráda, že tam je. Pomáhá mi v lektvarech … Jack je asi na záchytce, měli by ho zavřít do cvokhauzu. Vytahival nůž řval, že se chce zabít. Chytla jsem těn nůž za ostří a pořezala si ruku … prostě super ... Sayka mi ji ošetřila, ale mám na ní jizvu.

Tak tohle jsou poslední měsíce na škole. Myslíte si že je všechno ok a najednou zjistíte … že se vám vše sype pod rukama.
Přidal Ammy Trixit ve 5.6.2014 0:00:00
Kategorie: Betaprovoz1. ročník

Vydědění a štědrý den ...

Jde to všechno z kopce. Otec mi napsal dopis, ve kterém mě vydědil z rodiny. Školu mi bude platit do dovršení plnoletosti, ale co pak budu dělat, nevím. Michael mě podporuje, i Alia, Blair, Alice, Becca. Vlastně všichni známí. Budou vánoce. Nakoupila jsem pár dárků, ale nevím jak se budou líbit.
Potkala jsem Matta, prefekta z Nebelvíru. Hele von je to docela milej kluk … ani mě nazabil, když jsem se ho lekla. Bral to dost v pohodě.
Alia je mi vlastně podporou. Ukázala jsem ji dopis, uklidnila mě, že to má podobné, že to bude v pohodě. Ach deníčku, jsem tak ráda, že tu mám kamarády.
Ale teď zpátky k deníčku. Je totiž ...
Štědrý den!
Není škola, Becca mi odjela s Reb kamsi pryč. Prej budou mít party kdesi jinde. Byla jsem docela nešťastná, že tu Becci nebude. Když odešla tak jsem zabalila poslední dárky a poslala je po truhlici. Celý den jsme si pak osobně předávali dárečky, dostala jsem tolik krásných věcí od Blair, Thomase, Erin, Siary, Becci a mnoha dalších, krásné dárečky.

Ještě jedna věc, změnila jsem barvu vlasů. Mám je teď modré, a jsem za to ráda. Sice otec, by mě zabil vidět to, ale nemá nade mnou moc! Zpátky k dárkům.

Večer jsme blbli a hráli si na profesory, bavili jsme se tím, že jsme po sobě mrskali sněhové koule. Potom jsem omylem trefila Merovola evertem … no … chtěla jsem trefit Thomase, ale schytal to Merovol. Pak to zase začalo, najednou jsem si uvědomila, co jsem udělala a tak jsem utekla. Ostatní se mě snažili uklidnit, nakonec jsme si všimli pana profesora Redhorna co došel a pozoroval nás. Poslal nás spát.

Jsem ráda, za své první pořádné vánoce. Rodiče to neslavili nikdy, ale babička mi vždy pošla krásné dárečky. Musí tajně. Ona je jiné než mamka, myslím si, že mamka se bojí otce. Jinak by byla jiná. Jsem ráda, že mi neposlali huláka … proboha … ještě to tak by se mi smáli všichni spolužáci. Jen aby otec nakonec nezměnil názor, on sem tam mění názory, ale já se domů vrátit nechci … takže smolík.

Už se těším na ráno … budou dárečky!
Přidal Ammy Trixit ve 21.5.2014 0:00:00
Kategorie: Betaprovoz1. ročníkRok 1995/1996

Tak už vím co je láska ...

Tak je to tu, Michael mě vzal ven a šli jsme k vrbě mlátičce. Tam mi řekl plno zajímavých věcí, i to že se mu líbím. Nikdy jsem si nemyslela, že se někomu budu líbit. Byli jsme spolu různě možně, celou sobotu jsem vlastně strávila s Michaelem a moc jsem si to užila. Zase mě vodil po hradě a ukazoval tajné místnosti. Ke všemu mě vzal do klubu bylinek, takže jsem se oficiálně stala členkou bylinkového klubu. Po tom co jsem si koupila sazeničku mě Michael dál prováděl po hradě a večer jsme spolu zapádlovali do místnosti kam by se nemělo, ale došel tam Arthur a kluci se pohádali. Nechci aby se kvůli čemukoliv hádali. Nakonec jsme tedy šli spát.

Další den to bylo ještě zajímavější. Začalo to uklouznutím na schodech, v celém hradu nikdo nebyl. Theodor mě táhnul po celém hradě, hledal učitele a nakonec mě hlídala i Jenna. Našli jednu z profesorek, ale toto si pamatuji jako v mlze. Většinu další hodiny jsem mlela z cesty. Pamatuji si jen jak mě učitelka poslala spát. Spala jsem asi hodinu a potom vyletěla jako raketa si půjčit kostým služky. S Rebeccou jsme pak běhali po plese a já si zatancovala s Michaelem. Mám dojem, že tento den padla i první pusa. :o)

Za chvíli nás tanec omrzel a my si šli sednout. Michael mi dal dárek. Dal mi totiž sladké, cukroví. Je to od něho milé. Našla jsem tam i dvě krvavé svíčky. Ty se mi budou hodit. Jsem docela ráda, že má o mě tolik zájem, ale bojím se že zklamu, v nějakém ohledu. :o(

Večer jsme pak seděli s Rebeccou a Merovolem v místnosti a povídali si. O všem možném i nemožném. Myslím si, že jsme dobrá trojka. Už aby se vrátila Becca.

Pondělí, byl den volna, pro prváky. Ten den jsem šla vrátit věci a celý den se odehrával v klidu až na večer. Kdy byly chodby plné prefektů. Můj největší zážitek se stal, když Alice šla náměsíčná ven. Doběhla jsem ji a chtěla chytit, když jsem si všimla Devona, tak jsem zase zapádlovala zpátky. Tam mě chytla Star. Vymluvila jsem se, že hledám kamarádku, tak mě nechala být. Ale že to byly nervy. Mám takový blbý pocit že ti prefekti něco chystali.

Já vím, že mám nudný život. Ale Alice a Michael a moje pády mi to vynahrazují. Teď konečně vím co je to láska a dobrodružství.
Přidal Ammy Trixit ve 6.5.2014 0:00:00
Kategorie: 1. ročník

Výhrůžky a schovky.

Michael je super kluk. Ve středu jsme měli létání a OPČM. Zeptala jsem se profesora zda mohu chodit na hodiny studia mudlů a on to probere s kolejním. Proboha! Jsem tak ráda! Asi budu chodit na studia mudlů. Na hodině létání jsme se učili nasedat na koště, jeden kluk z nebelvíru je takové nemehlo, že padá, ale pobavil celou třídu. Dostali jsme jako Mrzimor čtyři body, každý po bodě tedy. Já jsem tak ráda, že jsem získala body. 
Potom byla hodina OPČM. Zde se nejvíce prosadila Jenna. Vlastně jsme se představovali a říkali něco o rodinách. Tak jsem řekla, že jsem rebel. Po hodině jsem šla za učitelem se ho zeptat na to studium mudlů. Zeptá se profesora a uvidíme. Tak se těším. 
Po hodině jsme šli na kolej a mě se začala motat hlava. Bylo mi na zvracení tak jsem běhala na záchod, až mi to zatrhla Alice. Podlomily se mi kolena a zavelela že musíme na ošetřovnu. S Michalem mě táhli po večerce po chodbě a zabouchali na Say, která si mě převzala. Dala mi něco na bolest hlavy a pak si pamatuji jen černočernou tmu. 

( Michael a já)
Jo ještě něco bych zapomněla. Alice mě vzala po hradě a naučila mě různé tajné chodby. Ukázala mi ty základní, tak se sem tam někde scházíme po večerkách, když víme, že prefekti spí … bad children. :D

Ráno jsem se probudila a uviděla Alice. Seděla na posteli a byla taky bledá. Tak jsem ji zmateně pozdravila. Strašně mile se ke mně chovala. Dokonce mi i rozumí co se týká rodičů. Prej ji možná nechají jet domů. Naštvala jsem se a říkala, že nesmí odjet. 
Pak jsem přemluvila Say aby mě pustila. Nechtěla jsem ležet v posteli. Šla jsem tedy ven a čekala na pokoji s Rebeccou. Ztratila hůlku chudák, tak jsme to museli řešit. Tento den byla jen hodina Formulí. Měli jsme ji posunutou na 20:30. Ztratili jsme se ale s kluky jsme nakonec třídu našli, ale Rebecca se neukázala. 
Becca je v nemocnici. Podílala mi vzkaz, že budou muset oparovat. Prej se tam nudí. Formule proběhli v klidu, než so kě mně přisedl Thomas z Havranspáru. Pořád do mě ryl až jsem se naštvala a odsedla. Je možné že bych se mu líbila? Mamka říká, že kluci … co se jim líbí, holka dělají holce naschváli. Do toho se přimotal i Arthur ze Zmiozelu. Sebral mi kouzlem hůlku. Popichoval mě tak jsem mu začala vyhrožovat. Thomas mě chtěl chránit před Arthurem. Rozhádali jsme se a šli na koleje. Bylo těsně před večerkou, a já dostala hlad. Vydala jsem se do kuchyně. Došel tam i Arthur. Měla jsem strach, co když mi něco udělá, ale neudělal. Naučil mě kouzla, povídali jsme si a bavili se když došla Alice a vynadala mi co tu dělám. Chytla mě za ruku a odtáhla na kolej kde jsem dostala pěknej vylágoš co tu prej dělám v bílém ať mažu do černého se obléct. 
S Rebeccou jsme vyrazili k vodě. Tam jsme seděli a povídali si. Dorazil Merovol a povídali jsme si. Naučila jsem se kouzlo nové, ale ne od Merovola. A nakonec jsme vyrazili spát. 

S Rogerem Coldenem se nebavím, je na mě hnusnej a vyhrožuje mi. A já chtěla zkusit být kamarádka. Jak jsem mohla být tak hloupá. Mrzí mě, že je takovej … Michael na mě má dobrý vliv jsem ráda, že je můj kamarád. 
Přidal Ammy Trixit ve 2.5.2014 0:00:00
Kategorie: Betaprovoz1. ročník